Ямбол ще почете празничния 9 май –  Ден на Европа

...
Ямбол ще почете празничния 9 май –  Ден на Европа
Коментари Харесай

Община Ямбол ще почете 9 май с тържествена церемония, концерт и Ден на отворени врати в Музей на бойната слава

Ямбол ще уважи празничния 9 май –  Ден на Европа и Деня на успеха над хитлеристка Германия.

В 9:45 часа стартира програмата на Духовия оркестър при Народно читалище „ Съгласие-1862 “ с диригент маестро Васил Шейтанов пред Паметника на Георги Дражев и починалите през войните ямболци в квартал „ Каргон ”.

Тържественият обред със слово на кмета на община Ямбол Валентин Ревански и поднасяне на венци и цветя е в 10:00 часа. В него ще взе участие представителна част от Ямболския гарнизон.

Негово Високоблагоговейнство свещеноиконом Стоян от храм „ Свети Георги Победоносец “ в квартал „ Каргон “ ще отслужи признателен молебен.

В 11:00 часа ще стартира проведеното от Националното придвижване „ Русофили “ и Руски клуб „ Съотечественик “ поднасяне на цветя на паметните плочи на умрелите руски воини през 1944-1945 година, което ще се състои на паметната плоча в Градски парк – Ямбол.

В Музей на бойната популярност, който отвори порти на тази дата преди девет години, е разгласен Ден на отворени порти от 10:00 часа до 16:00 часа.

В 18:00 часа ще стартира концертът „ Суинг тайм “ на джаз музиканта Любчо Воденичаров в зала „ Съвременност “ на Културно-информационен център „ Безистен “, отдаден на Деня на Европа. Входът е свободен.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР